Potrebni sastojci:
3 belanca
300 gr oraha
300 gr šećera u prahu
1 supena kašika soka od limuna
Za fil:
3 žumanca
2 kašike šećera
1 kašika brašna
70 gr putera
1 mala šoljica mleka
vanilin šećer
Priprema:
Penasto umutiti belanca, postepeno dodavati šećer (2 kašike ostaviti za krem)
Dodati sok od limuna i na kraju lagano dodati orahe (ne mutiti mikserom)
Malom kašičicom stavljati puslice na pek papir na malom ostojanju jer će se prilikom pečenja uvećati.
Peći 1/2 sata na 150 stepeni.
Krem:
3 žumanca umutiti penasto sa 2 kašike šećera, dodati mleko, 2 kašike brašna i vanilin šećer. Za tamniji fil dodati kašičicu kakao. Kuvati na pari dok se ne zgusne.
U ohladjenu smesu od žumanaca dodati puter i dobro umutiti.
Pečene puslice spajati sa kašičicom krema.
Коментари
Постави коментар