PADOBRANCI


 Potrebni sastojci:

3 belanca

300 gr oraha

300 gr šećera u prahu

1 supena kašika soka od limuna

Za fil:

3 žumanca

2 kašike šećera

1 kašika brašna

70 gr putera

1 mala šoljica mleka

vanilin šećer

Priprema:

Penasto umutiti belanca, postepeno dodavati šećer (2 kašike ostaviti za krem)

Dodati sok od limuna i na kraju lagano dodati orahe (ne mutiti mikserom)

Malom kašičicom stavljati puslice na pek papir na malom ostojanju jer će se prilikom pečenja uvećati. 

Peći 1/2 sata na 150 stepeni.

Krem:

3 žumanca umutiti penasto sa 2 kašike šećera, dodati mleko, 2 kašike brašna i vanilin šećer. Za tamniji fil dodati kašičicu kakao. Kuvati na pari dok se ne zgusne.

U ohladjenu smesu od žumanaca dodati puter i dobro umutiti. 

Pečene puslice spajati sa kašičicom krema.

Коментари