Potrebno je:
Za testo:
200 ml vode
100 ml mleka
150 ml ulja
200 g oštrog brašna
5 jaja
na vrh kašičice soli
Fil :
1 l mleka
5 žumanca
100 g brašna
1 puding od vanile (40 gr)
12 kašika šećera
2-3 kesice vanile
125 g putera
Ko voli može i Fil 2:
500 ml slatke pavlake
Priprema fila:
600 ml mleka staviti da provri sa 12 kašika šećera i 3 kesice vanilin šećera. Brašno, puding jaja i mleko pomešati da nema grudvica.
Kada mleko provri postepeno dodavati pomešane sastojke kroz cediljku. Neprestalno mešati žicom da se zgusne na srednjoj temperaturi.
Kada se fil zgusnuo ostaviti da se ohladi pa u to umutiti 125 gr putera. Staviti u frižider.
Priprema testa:
Vodu, mleko i ulje staviti da provri, dodati brašno i mešati 1-2min.
Ostaviti da se ohladi 10 -ak minuta. Zatim dodaiti jedno po jedno jaje muteći mikserom.
Smesu prebaciti u špric ili praviti kašikom veće kupice na plehu obloženom pek papirom.
Zagrejati rernu na 200º C i peći oko 25-30 min. Rernu nikako ne otvarati dok se peku.
Pečene krofne ostaviti da se prohlade, raseći i filovati.
Umutiti slatku pavlaku, 2-3 kašike pavlake dodati u fil kako bi bio vazdušastiji i umutiti mikserom.
Ostatak umućene pavlake, ko voli može filovati krofne preko žutog fila tako da fil bude u dve boje, žuti i beli.
Prijatno!
Extra su
ОдговориИзбриши