Potrebno je:
800 gr brašna
1 kockica kvasca
1 kašika šećera
2 kašičice soli
250 ml mleka
180 – 200 ml mlake vode
500 – 800 gr svinjskog mesa od plećke ili kombinacija krtine i suve slanine
aleva
paprika, so, biber, ljuta papričica
4 kašike svinjske masti, voda
Priprema:
Meso iseći na kockice i preliti vodom koliko da se potopi. Začiniti dobro solju i vegetom. Ostaviti u frižideru da prenoći.
Testo umesiti mekano i ostaviti da naraste.
Podeliti testio na 4 dela i svaki deo oblikovati da se dobiju čamčići. Staviti u pleh i preko testa poredjati meso pritiskajući da prodre u testo. Sok od mesa takodje preliti preko testa.
Krajeve testa premazati mašću i preko svake pastrmajlije staviti male grudvice svinjske masti.
Peći u rertni na 170º sve dok ne porumeni.
Tokom pečenja još 1-2 puta premazati mašću. Pred kraj pečenja može se staviti i 1 jaje.
Коментари
Постави коментар