DUŠKINA MAKEDONSKA PASTRMAJLIJA

Potrebno je:

800 gr brašna

1 kockica kvasca

1 kašika šećera

2 kašičice soli

250 ml mleka

180 – 200 ml mlake vode

500 – 800 gr svinjskog mesa od plećke ili kombinacija krtine i suve slanine

aleva paprika, so, biber, ljuta papričica

4 kašike svinjske masti, voda

Priprema:

Meso iseći na kockice i preliti vodom koliko da se potopi. Začiniti dobro solju i vegetom. Ostaviti u frižideru da prenoći.

Testo umesiti mekano i ostaviti da naraste.

Podeliti testio na 4 dela i svaki deo oblikovati da se dobiju čamčići. Staviti u pleh i preko testa poredjati meso pritiskajući da prodre u testo. Sok od mesa takodje preliti preko testa.

Krajeve testa premazati mašću i preko svake pastrmajlije staviti male grudvice svinjske masti.

Peći u rertni na 170º sve dok ne porumeni.

Tokom pečenja još 1-2 puta premazati mašću. Pred kraj pečenja može se staviti i 1 jaje.

 


Коментари