BEGOVA SARMA


Potrebno je: 

 

3 komada pilećih prsa

300 gr mešavine za rusku salatu

200 gr praške šunke

150 gr kačkavalja

3 kisela krastavčića

 

Za pohovanje:

3 jaja

brašno

prezlr

300 ml ulja

Priprema:

Svaku polovinu belog mesa preseći uzdožno na dva dela. Svaki deo zaseći po sredini tako da se dobiju šnicle. Šnicle izlupati čekićem za meso, preko pouljene najlon kese,

Dobijene izlupane šnicle začiniti suvim začinom, složiti jednu na drugu i ostaviti u frižideru.

Fil:

Skuvati smesu za rusku salatu, posoliti i pobiberiti.  Ohladiti i dodajti šunku i krastavčiće.

Na dobijene šnicle rasporediti odgovarajuću količinu fila i dodati rendani kačkavalj. Urolati sarmice i zatvoriti krajeve.

Rolovano meso umakati u brašno, jaja, prezle i pržiti u vrelom ulju dok porumeni.

U ostatak smese za rusku salatu dodati majonez, pavlaku i još 1-2 krastavčića i tako napraviti ukusnu salatu koja dobro ide uz Begovu sarmu. Prijatno!

Коментари