Sastojci:
½ kocke kvasca
½ kesice suvog kvasca
kasičica šećera
1 dl mleka
4 dl vode,
1/2 dl ulja
2 kašičice soli
oko 1 kg brašna
Za nadev:
300 gr čvaraka
1 kašika masti
Za premazivanje 1 jaje
Priprema:
Zamesiti testo i ostaviti ga na toplom da naraste dok se ne udvostruči.
Razvući testo oklagijom debljine ½ cm.
Mlevene čvarke izmešati sa kašikom masti i premazati preko razvučene kore.
Ja sam tako razvučeno i premazano testo uvila u veliki rolat koji sam savila u krug, okrenula ga na bok i ostavila da odmori 15 tak minuta. Zatim sam sve to rastanjila debiljine prsta, oko 1cm ili malo manje. Seći većom oštrom čašom pa tupom stranom noža praviti kockice na površini pogačice.
Premazati umućenim jajetom, posuti sa još malo soli, kimom ili susamom.
Poželjno je da odstoje u plehu dok se rerna ne zagreje na 200° - 250° (uključen ventilator) dok ne porumene.
Коментари
Постави коментар