Sastojci:
250 gr šećera
250 gr mlevenih oraha
2 kesice vanilin šećera
Priprema:
Ušpinovati 250 gr šećera sa malo vode (da se šećer potopi).
Kuvati 10-15 min. izmaći sa ploče i dodati orahe i vanilu.
Kad se malo prohladi oblikovati koru 1 cm debelu, a 5-6 cm
široku. Preko kore naneti belu glazuru.
Bela glazura (fondan)
U 250 gr prah šećera dodati kap po kap vrelu vodu, 2-3 kapi
ulja i malo soka od limuna. Zamesiti smesu koja može da se premaže preko
štanglica. U ovu glazuru može se dodati boja iz kesice za kolače ili ekstrat
maline, limuna ili narandže, … po želji.
Roze štanglice – umesto vode korošćen je prokuvan iscedjeni
sok od svežih malina koji daje kolaču kiselkast ukus.
Коментари
Постави коментар