BIDERMAJER TORTA

 

Potrebno je za koru: 

12 belanaca

200 gr šećera

250 gr oraha

2 kašike brašna

Za fil:

12 žumanaca

350 gr prah šećera

300 gr putera

300 gr lešnika

Priprema:

Kora:

Peku se 2 kore: 2 puta 6 belanaca  umutiti sa 100 gr sećera, dodati 125 gr oraha, 1 kašiku brašna.

Peći na 180º stepeni oko 20 min u plehu od rerne obloženom papirom za pečenje. Kore podeliti na dva dela tako da se dobiju 4 kore.

Fil:

12 žumanca sa 350 gr prah šećera mutiti na pari dok se šećer ne otopi. Kad se ohladi umutiti u to 300 gr putera.

Fil podeliti na pola. U jedan deo dodati 100 gr otopljene čokolade za kuvanje, a u drugi 300 gr pečenih mlevenih lešnika.

Filovati: kora, fil od lešnika, fil od čokolade, kora ….

Tortu ukrasiti filom i šlagom, …. po želji.




Коментари