Potrebno je za koru:
12 belanaca
200 gr šećera
250 gr oraha
2 kašike brašna
Za fil:
12 žumanaca
350 gr prah šećera
300 gr putera
300 gr lešnika
Priprema:
Kora:
Peku se 2 kore: 2 puta 6 belanaca umutiti sa 100
gr sećera, dodati 125 gr oraha, 1 kašiku brašna.
Peći na 180º stepeni oko 20 min u plehu od rerne obloženom
papirom za pečenje. Kore
podeliti na dva dela tako da se dobiju 4 kore.
Fil:
12 žumanca sa 350
gr prah šećera mutiti na pari dok se šećer ne otopi. Kad se ohladi umutiti u to
300 gr putera.
Fil podeliti na
pola. U jedan deo dodati 100 gr otopljene čokolade za kuvanje, a u drugi 300 gr
pečenih mlevenih lešnika.
Filovati: kora,
fil od lešnika, fil od čokolade, kora ….
Tortu ukrasiti
filom i šlagom, …. po želji.
Коментари
Постави коментар