VOĆNA TORTA SA KREM SIROM I ŽELATINOM

Potrebno je: 

Za koru:

5 jaja

5 kašike šećera

5 kašike brašna

2 kašike kakao

Malo praška za pecivo

Ispeći koru u kalupu sa obručom.

Fil:

200 gr krem sira

200 gr kisele pavlake 

200 gr šećera u prahu

2 kesice želatina

125 gr slatke pavlake

7-8 jafa keksa

200 gr voća po želji


Priprema:

Želatin potopiti sa 10 kašika vode i ostaviti da nabubri. Staviti na toplu ringlu da postane tečan a da ne proključa.

Šećer u prahu, krem sir i kiselu pavlaku izmešati.

Posebno umutiti slatku pavlaku. Želatin dodati u fil mešajući i sve dobro sjediniti. Preliti fil preko kore u plehu. Jafa keks može da se naredja u sredini fila ili da se nasecka i sjedini sa filom.

Staviti tortu u frižider da se stegne.

Voće poredjati preko torte i zaliti prelivom za torte ili želatinom.

Drugi način je da se voće izblendira i doda se kesica otopljenog želatina. Prelije se preko torte i ponovo vrati u frižider.

Najbolje je da se torta ostavi u frižideru da prenoći pa je sutradan izručiti na tacnu. 



Коментари