Potrebno je:
Za
koru:
5
jaja
5
kašike šećera
5
kašike brašna
2
kašike kakao
Malo
praška za pecivo
Ispeći
koru u kalupu sa obručom.
Fil:
200
gr krem sira
200 gr kisele pavlake
200
gr šećera u prahu
2
kesice želatina
125
gr slatke pavlake
7-8
jafa keksa
200
gr voća po želji
Priprema:
Želatin
potopiti sa 10 kašika vode i ostaviti da nabubri. Staviti na toplu ringlu da
postane tečan a da ne proključa.
Šećer
u prahu, krem sir i kiselu pavlaku izmešati.
Posebno
umutiti slatku pavlaku. Želatin dodati u fil mešajući i sve dobro sjediniti. Preliti
fil preko kore u plehu. Jafa keks može da se naredja u sredini fila ili da se
nasecka i sjedini sa filom.
Staviti
tortu u frižider da se stegne.
Voće
poredjati preko torte i zaliti prelivom za torte ili želatinom.
Drugi
način je da se voće izblendira i doda se kesica otopljenog želatina. Prelije se
preko torte i ponovo vrati u frižider.
Najbolje
je da se torta ostavi u frižideru da prenoći pa je sutradan izručiti na tacnu.
Коментари
Постави коментар