GUSTI SOK OD BRESKVE
Potrebno je:
10 tak kg dobro
zrelih breskvi
1 litar vode,
50 gr limuntusa,
1,5 kg. šećera
Breskve oprati,
oljuštiti, odvojiti od koštice, narezati i izblendirati električnim blenderom.
Treba da se
dobije 9 l tečne kašice. Proceditii kroz
cediljku da bi se odbacili krupniji parčići, dodati 4-5 litara vode (zavisi od sočnosti breskve), 1,5 kg
šećera, pa prokuvati.
Vruće sipati u sterilisane flaše sa originalnim zatvaračem.
Ušuškati flaše u ćebad i ostaviti do sutradan.
Dobije se gusti
sok koji se pije bez razređivanja vodom, sličan „Fruktalovim“ sokovima.
Odložiti na tamno
i hladno mesto. Ovako pripremljen sok bez konzervansa može dugo da stoji (do
godinu dana).
Коментари
Постави коментар