Sastojci:
Za koru:
10 jaja
250 gr šećera
250 gr mlevenih oraha
40 gr mrvica (prezli)
vanilin šećer
Priprema:
Mutiti pola sata šećer i žumanca, dodati samlevene orahe,
mrvice i vanilu i sve dobro izmešati.
Na kraju dodati čvrsto ulupan sneg od 10 belanaca i lagano
ga umešati. Sipati u podmazan okrugao pleh i peći na umerenoj temperaturi 35 do
40 min.
Fil:
200 gr mlevenih oraha
180 gr šećera
1,2 dl vode
2 kašike ruma.
Priprema:
Šećer preliti hladnom vodom, malo prokuvati, dodati
samlevene orahe i izmešati. Čim se masa zgusne skinuti je sa štednjaka i sipati
rum.
Koru preseći na pola po sredini da bi se dobile dve kore.
Složiti kore jednu na drugu, pa nožem izrezati dva dela sa leve i desne strane
od kojih će se kasnije formirati uši zeca. (kao na slici)
Fil naneti izmedju dve kore, preko i okolo torte. Za
filovanje spolja umutiti šlag, oblikovati glavu zeca ili celog zeca u sedećem
položaju (sve po volji i umeću). Ukrasite po želji i iznenadite vaše mališane.
Prijatno!
Uživajte u dekoraciji i degustaciji …
Коментари
Постави коментар