ŠNENOKLE SA PLAZMA KEKSOM


Sastojci:
1 litar mleka
6 celih jaja
8 kašika kristal šećera
30-40 grama vanilin šećera (3-4 kesice)
1 ravna kašika brašna
150 gr “Plazma” keksa
Priprema:
Umutiti 6 belanaca sa 1 kašikom šećera u čvrs šne.
U 700 ml mleka staviti 6 kašika šećera, dodati vanilin šećer i staviti da provri.  Umućen šne od belanaca kašikom vaditi i spuštati u provrelo mleko. Loptice od belanca prokuvati u mleku 2-3 minuta pa okrenuti i drugu stranu.
U veću činiju ili nekoiko manjih, izdrobiti keks pa na njega vaditi kuvane šnenokle.
Kad su sve šnenokle kuvane umutiti žumanca sa kašikom šećera, 1 kašikom brašna i razrediti preostalim mlekom.  Mleko na šporetu isključiti i ubaciti žumanca.  Mešati oko 2 min. da se fil ukuva
Ovim filom preliti šnenokle na keksu.
Po želji, šnenokle se mogu poprskati karamelom.
U šerpicu staviti jednu punu kašiku  šečera da se potpuno istopi, kuvati dok ne porumeni i tim karamelom poprskati i preliti šnenokle.
Ostaviti da se dobro prohlade i poslužiti.




Коментари