1 litar mleka
6 celih jaja
8 kašika kristal šećera
30-40 grama vanilin šećera (3-4 kesice)
1 ravna kašika brašna
150 gr “Plazma” keksa
Priprema:
Umutiti 6 belanaca
sa 1 kašikom šećera u čvrs šne.
U 700 ml mleka
staviti 6 kašika šećera, dodati vanilin šećer i staviti da provri. Umućen šne od belanaca kašikom vaditi i
spuštati u provrelo mleko. Loptice od belanca prokuvati u mleku 2-3 minuta pa okrenuti
i drugu stranu.
U veću činiju ili
nekoiko manjih, izdrobiti keks pa na njega vaditi kuvane šnenokle.
Kad su sve šnenokle
kuvane umutiti žumanca sa kašikom šećera, 1 kašikom brašna i razrediti preostalim
mlekom. Mleko na šporetu isključiti i
ubaciti žumanca. Mešati oko 2 min. da
se fil ukuva
Ovim filom preliti
šnenokle na keksu.
Po želji, šnenokle
se mogu poprskati karamelom.
U šerpicu staviti
jednu punu kašiku šečera da se potpuno istopi, kuvati dok ne porumeni i tim karamelom poprskati i
preliti šnenokle.
Коментари
Постави коментар