Testo za slatke kupus kifle je isto kao i za slane kifle, pa
se od istog testa može praviti i slano i slatko. U tom slučaju testo podeliti
na 4 dela (dva dela za slane, 2 za slatke)
Moja preporuka – ako želite i slane i slatke kifle, zamesite
duplu meru da bi ste imali dovoljno. Toliko su lepe, da još vruće nestanu
u trenu, a jako se brzo i jednostvno naprave i uspevaju garant.
1/2 l mleka, 1 kvasac, 3 kašičice šećera, 1
šoljica ulja, brašno po potrebi (oko 1 kg)
Priprema:
Kvasac rastvoriti u mlakom mleku sa 3
kašičice šećera.
Zamesiti testo sa svim gore navedenim sastojcima, srednje
tvrdoće. Ostaviti u posudi da naraste (ako je mleko mlako, dovoljno je 15- tak
min.)
Zatim ga premesiti, podeliti na 4 dela (u zavisnosti
koju veličinu kiflica želite) i svaki deo posebno rastanjiti pa premazati sa
trećinom od 250 gr margarina umućenog sa 3 žumanca i 2 kašičice soli. Presaviti
testo sa sve četiri strane.
Svaki deo testa rastanjiti što tanje i podeliti na 12 – 16 delova. Dobijene trouglove filovati željenim filom – sirom, euro kremom, džemom. Uvijati kiflice, redjati u podmazan pleh, premazati umućenim belancetom i dok ste to završili, kiflice su već nadošle i spremne za pečenje. Slane posuti susamom ili kimom i peći na najjačoj temperaturi dok ne porumene.
Slatke kiflice još vruće uvaljati u prah šećer zamirisan
vanilom.
Коментари
Постави коментар