1/2 l mleka
1 kvasac
3 kašičice šećera
1 šoljica ulja
brašno po potrebi
Kvasac rastvoriti u mlakom mleku sa 3 kašičice šećera.
Zamesiti testo sa svim gore navedenim sastojcima, srednje
tvrdoće. Ostaviti u posudi da naraste dok se ne udvostruči.
Zatim ga premesiti, podeliti na dva ili tri dela (u
zavisnosti koju veličinu kiflica želite) i svaki deo posebno rastanjiti pa
premazati sa trećinom od 250 gr margarina umućenog sa 3 žumanca i 2 kašičice
soli. Presaviti testo sa sve četiri strane i ostaviti da malo odstoji.
Svaki deo testa rastanjiti što tanje i podeliti na 16
delova. Dobijene trouglove filovati izdrobljenim sirom i 1 jajetom. Uvijati
kiflice, redjati u podmazan pleh i ostaviti da malo narastu.
Premazati kifle jajetom, posuti susamom ili kimom i peći na
najjačoj temperaturi dok ne porumene.
Jako su lepe, mekane, listaju se a i brzo se naprave.
Prijatno! Uživajte!
Коментари
Постави коментар