Potrebno je:
Za koru:
4 jaja, 4 kašike brašna, 4 kašike šećera
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno lagano mešajući.
Ispeći patišpanj u velikom plehu od šporeta.
Pleh podmazati, posuti brašnom ili
obložiti papirom za pečenje.
Kad se ohladi premazati koru džemom od kajsija ili jagoda.
Preko džema naneti sledeći
Fil:
3 jaja, 7 kašike šećera, 500 ml mleka, 1 puding od vanile i
1 kesica vanilin šećera.
Za ukrašavanje umućeni šlag i sveže maline.
Mleko skuvati sa vanilom.
Jaja penasto umutiti sa šećerom, dodati malo hladnog mleka i
umešati kesicu pudinga.
Dodati postepeno vruće mleko i kuvati na tihoj vatri
dok se krem ne zgusne. Skloniti sa šporeta pa kad se ohladi dodati 50 gr.
putera.
Kolač premazati kremom i iseći na kockice.
Preko svake
kockice poređati maline i pomoću šprica za kolače ukrasiti svaku kockicu
pojedinačno.
Umutiti šlag i ukrasiti kolač.
Umutiti šlag i ukrasiti kolač.
Veoma jednostavno i brzo, osvežavajuće, jako lepo i ukusno …
Коментари
Постави коментар