VOĆNA PLAZMA TORTA

Sastav:
4 čaše (od 2 dl) kisele pavlake
500 gr ”Dobro jutro” ili ”Rama” margarina za mazanje
500 gr šećera u prahu
4 kutije ”Plazma” keksa (od 150 gr )

½ kg voća – maline, jagode, kupine, kivi ….
Priprema:
Mikserom umutiti margarin, pavlaku i šećer u prahu.
”Plazma” keks izlomiti, pa izmešati sa umućenim margarinom. 
Podeliti smesu na 3 – 4 dela.
Pripremiti posudu – kalup za tortu, obložiti je folijom i redjati:
pripremljena smesa od keksa, voće, smesa od keksa, voće … i na kraju smesa od keksa. 
Voće može da se kombinuje, a može i jedna vrsta voća.
Tako složenu tortu uviti u foliju, pa odložiti u frižider da se sjedini i keks upije voće. (može da prenoći u zamrzivaču).
Tortu izručiti na tacnu, umutiti šlag iz kesice i filovati po želji.



Коментари