Sastav:
4 čaše
(od 2 dl) kisele pavlake
500 gr
”Dobro jutro” ili ”Rama” margarina za mazanje
500 gr
šećera u prahu
4 kutije
”Plazma” keksa (od 150 gr )
½ kg
voća – maline, jagode, kupine, kivi ….
Priprema:
Mikserom
umutiti margarin, pavlaku i šećer u prahu.
”Plazma”
keks izlomiti, pa izmešati sa umućenim margarinom.
Podeliti smesu na 3 – 4
dela.
Pripremiti
posudu – kalup za tortu, obložiti je folijom i redjati:
pripremljena
smesa od keksa, voće, smesa od keksa, voće … i na kraju smesa od keksa.
Voće
može da se kombinuje, a može i jedna vrsta voća.
Tako
složenu tortu uviti u foliju, pa odložiti u frižider da se sjedini i keks upije
voće. (može da prenoći u zamrzivaču).
Коментари
Постави коментар