VIŠNJEVAČA

Састојци:
1,5 кг вишања очишћених од петељки,
1 кгр шећера,
4 кесице ванилин шећера,
1 литар ракије (комовице-лозоваче)  (25 – 28′)
Припрема:
У велику теглу или другу посуду сјединити све наведене састојке.
Оставити 7 – 10 дана на сунцу уз повремено мешање.
Након тога, додати још 2 литра ракије (25 – 28′) и оставити на сунцу још 7 – 10 дана.
По истеку тог времена, процедити ракију, сипати је у флаше и добро затворити.

CHERY od višnje:
Stavi se red šečera red višanja i tako napune flaše šireg grla ili tegle  i stavi na sunce dok se šećer ne otopi.
Nakon toga se zalije lozovačom ili dobrom rakijom…Dobije se domaći cherry… 
II način
За 1,5 л вишњеваче је потребно:
1,5 кг вишања очишћених од петељки,
250 гр шећера,
1 литар комовице
Припрема:
Теглу од 2 литра напунити вишњама до три четвртине њене висине.
Додати шећер и налити добром комовицом.
Везати теглу пергамент папиром и држати на сунцу три недеље.
По истеку тог времена, процедити ракију, сипати је у флаше и затворити.
Најбоље је да вишњевача још неко време одстоји пре употребе.

Коментари