TORTA MADJARICA


Korice:
60 gr putera/margarina
2 žumanca
2 šoljice mleka, pola kašičice sode bikarbone (neko je ne stavlja)
2 kašike šećera
Malo soli
Brašno po potrebi, da se zamesi testo kao za supu.
Testo podeliti na 16-18 obgica, rastanjiti i peći na prevrnutom plehu.
 Fil:

2 l mleka  
10-15 kašika šećera. 
Ostatak od 250g margarina.
7 - 8 kašika brašna
6 žumanca
8 belanaca
Priprema fila:
2 l mleka skuvati sa 10 kašika šećera
Dodati ostatak od 250 gr putera
Odvojiti malo mleka i razmutiti 6 žumanca i 5 kašike šećera. 
Dodavati postepeno u vrelo mleko.
Umutiti 8 belanaca sa 5-10 kesica vanilin šećera i umešati u vreo fil.
Može i rendana kora limuna.
Potrebno je 16 - 18 korica za madjaricu.
Kore redjati u šerpu, bogato preliti filom i ostaviti preko noći u frižideru da upiju fil.
Izručiti tortu na tacnu, ukrasiti šlagom i preliti čokoladnom glazurom.




Коментари