ŠVARCVALD TORTA


Za ovu tortu je potrebno 4 kore od po

4 jaja
8 kašika šećera
4 kašike brašna
2 kašike brašna
malo praška za pecivo


Priprema:

Umutiti penasto jaja sa šećerom, pa postepeno dodavati brašno, kakao i prašak za pecivo.
Peći dve kore u pravougaoni pleh od električnog šporeta obložen papirom za pečenje jer je kora dosta tanka. Podeliti kore na pola po širini tako da se dobije 4 kore.
Po pravilu ova torta je okrugla, ali bi tada morali peći svaku koru posebno, što iziskuje više truda i vremena. Ovako je jednostavnije, a eto uz malo mašte, može i od četvrtaste da se „iskroji“ oblik koji želite (opseče se krug koliko je moguće a od ostataka se iskombinuje željeni oblik).

Fil:

250 gr šlaga
2 kisele pavlake od 200 ml
višnje iz kompota
Umutiti penasto šlag. Dodati 2 kisele pavlake i sjediniti.
Filovati tortu: kora, fil od šlaga, višnje, kora, šlag, višnje …
Tortu ukrasiti šlagom, mrvicama od čokolade i višnjama.
Osvežavajuća i ne mnogo kalorična torta.


Коментари