Za ovu tortu je potrebno 4 kore od po
4 jaja
8 kašika šećera
4 kašike brašna
2 kašike brašna
malo praška za pecivo
Priprema:
Umutiti penasto jaja sa šećerom, pa postepeno dodavati
brašno, kakao i prašak za pecivo.
Peći dve kore u pravougaoni pleh od električnog šporeta
obložen papirom za pečenje jer je kora dosta tanka. Podeliti kore na pola po
širini tako da se dobije 4 kore.
Po pravilu ova torta je okrugla, ali bi tada morali peći
svaku koru posebno, što iziskuje više truda i vremena. Ovako je jednostavnije,
a eto uz malo mašte, može i od četvrtaste da se „iskroji“ oblik koji želite
(opseče se krug koliko je moguće a od ostataka se iskombinuje željeni oblik).
Fil:
250 gr šlaga
2 kisele pavlake od 200 ml
višnje iz kompota
Umutiti penasto šlag. Dodati 2 kisele pavlake i sjediniti.
Filovati tortu: kora, fil od šlaga, višnje,
kora, šlag, višnje …
Tortu ukrasiti šlagom, mrvicama od čokolade i višnjama.
Osvežavajuća i ne mnogo kalorična torta.
Коментари
Постави коментар