Za ove prelepe kocke potrebno je ispeći tri kore u
različitim bojama od kojih jedna može biti zelena, druga crvena i treća žuta.
Za žutu koru je potrebno:
4 jaja
4 kašike ulja
2 kašike pavlake
5 kašike brašna
2 kašičice praška za pecivo
3 kašike rendanog tvrdog sira
Zelena kora:
Sve isto, samo umesto sira 4 kašike obarenog i seckanog
spanaća, zelja, blitve …
Crvena kora:
Isto kao zelena kora, samo umesto spanaća 4 kašike ajvara
Priprema:
Umutiti jaja, pa postepeno dodavati sve ostale sastojke.
Smesa se sipa u veliki podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje.
Peče se u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni.
Ohladjene kore filovati sledećim redom: žuta kora, fil,
zelena kora, fil, crvena kora.
Fil:
500 gr feta sira umutiti sa 100 gr margarina i jednom
kiselom pavlakom (200 gr)
Suhomesnato (rendano) dodati po želji: parizer, šunka, suvi
vrat, pečenica, salama sa kačkavaljem, kačkavalj ili kombinovano po ukusu
….
Pripremljeno predjelo iseći na jednake kocke 3,5 x
3,5 cm, premazati majonezom, ponovo označiti nožem isečene kocke,
narendati sitno kačkavalj i ukrasiti ih kečapom i peršunom.
Drugi način za fil:
2 kisele pavlake od 2 dl, 200 gr kačkavalja, 250 gr šunke, 2
barena jaja, tri kisela krastavčića isečena na sitne kockice. Sve to
izjednačiti i filovati kore.




Коментари
Постави коментар