ŠARENE SLANE KOCKE


Za ove prelepe kocke potrebno je ispeći tri kore u različitim bojama od kojih jedna može biti zelena, druga crvena i treća žuta.
Za žutu koru je potrebno:
4 jaja
4 kašike ulja
2 kašike pavlake
5 kašike brašna
2 kašičice praška za pecivo
3 kašike rendanog tvrdog sira
Zelena kora:
Sve isto, samo umesto sira 4 kašike obarenog i seckanog spanaća, zelja, blitve …
Crvena kora:
Isto kao zelena kora, samo umesto spanaća 4 kašike ajvara

Priprema:
Umutiti jaja, pa postepeno dodavati sve ostale sastojke. Smesa se sipa u veliki podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje.
Peče se u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni.
Ohladjene kore filovati sledećim redom: žuta kora, fil, zelena kora, fil, crvena kora.
Fil:
500 gr feta sira umutiti sa 100 gr margarina i jednom kiselom pavlakom (200 gr)
Suhomesnato (rendano) dodati po želji: parizer, šunka, suvi vrat, pečenica, salama sa kačkavaljem, kačkavalj ili kombinovano po ukusu  ….
Pripremljeno predjelo iseći na jednake kocke 3,5  x  3,5 cm, premazati majonezom, ponovo označiti nožem isečene kocke, narendati sitno kačkavalj i  ukrasiti ih kečapom i peršunom.

Drugi način za fil:
2 kisele pavlake od 2 dl, 200 gr kačkavalja, 250 gr šunke, 2 barena jaja, tri kisela krastavčića isečena na sitne kockice.  Sve to izjednačiti i filovati kore.




Коментари