Potrebno je:
Za dva rolata:
2 x po 4 jaja
2 x po 70 gr šećera
2 x po 60 gr brašna
2 x 1 kašika ulja
Malo praška za pecivo.
Od ovih sastojaka ispeku se 2
kore u velikom pravougaonom plehu (40 x 30 cm) obloženom folijom za pečenje.
Rolati se mogu ispeći i na
klasičan način: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna.
Ispečena kora se još vruća umota
u rolat zajedno sa papirom.
Kad se ohladi, filuje se džemom od kajsija i seče
na komade do 1 cm debljine.
Okruglu činiju prečnika 22 cm
obložiti folijom.
Isečene rolate složiti u činiju, od dna pa uz ivice. Jednu
četvrtinu rolata ostaviti za prekrivanje fila, što će kasnije biti dno torte.
Fil:
3 jaja
150 gr šrćera
1 vanilin šećer
100 gr maslaca
2 kesice želatina
100 ml hladne vode
350 gr krem sira
200 ml slatke pavlake
Džem od jagoda (ne mnogo kuvan,
da jagode budu cele) ili sveže jagode.
Priprema:
3 jaja, šećer i vanilin šećer
mutiti na pari ili mlakoj ploči 5 do 6 minuta. Dodati maslac, još malo mutiti
na šporetu i zatim skloniti na stranu.
Želatin pomešati sa vodom,
sačekati da malo nabubri oko 5 minuta. Lagano ga zagrejati da se otopi i odmah
umešati u pripremljena jaja.
Krem sir umešati u fil.
Umutiti slatku pavlaku pa je
lagano umešati i sjediniti smesu.
Tako pripremljen fil izliti u
činiju sa rolatima.
Džem od jagoda ili sveže jagode rasporediti na dno
činije preko rolata, sipati fil, pa preko fila opet jagode.
Preko džema poredjati preostale
rolate.
Činiju odložiti u frižider
najmanje 2 sata da se fil dobro stegne.
Izručiti tortu na tacnu i premazati razredjenim džemom od jagode ili kajsije.
Ukrasiti listićima badema.
Izručiti na tacnu i čarolija
može da počne ….
Коментари
Постави коментар