ROLATNA FANTAZIJA


Potrebno je:

Za dva rolata:
2 x po 4 jaja
2 x po 70 gr  šećera
2 x po 60 gr brašna
2 x 1 kašika ulja
Malo praška za pecivo.



Od ovih sastojaka ispeku se 2 kore u velikom pravougaonom plehu (40 x 30 cm) obloženom folijom za pečenje.
Rolati se mogu ispeći i na klasičan način: 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna.
Ispečena kora se još vruća umota u rolat zajedno sa papirom. 
Kad se ohladi, filuje se džemom od kajsija i seče na komade do 1 cm debljine.
Okruglu činiju prečnika 22 cm obložiti folijom. 
Isečene rolate složiti u činiju, od dna pa uz ivice. Jednu četvrtinu rolata ostaviti za prekrivanje fila, što će kasnije biti dno torte.

Fil:

3 jaja
150 gr šrćera
1 vanilin šećer
100 gr maslaca
2 kesice želatina
100 ml hladne vode
350 gr krem sira
200 ml slatke pavlake
Džem od jagoda (ne mnogo kuvan, da jagode budu cele) ili sveže jagode.

Priprema:
3 jaja, šećer i vanilin šećer mutiti na pari ili mlakoj ploči 5 do 6 minuta. Dodati maslac, još malo mutiti na šporetu i zatim skloniti na stranu.
Želatin pomešati sa vodom, sačekati da malo nabubri oko 5 minuta. Lagano ga zagrejati da se otopi i odmah umešati u pripremljena jaja.
Krem sir umešati u fil.
Umutiti slatku pavlaku pa je lagano umešati i sjediniti smesu.
Tako pripremljen fil izliti u činiju sa rolatima.
Džem od jagoda ili sveže jagode rasporediti na dno činije preko rolata, sipati fil, pa preko fila opet jagode.
Preko džema poredjati preostale rolate.
Činiju odložiti u frižider najmanje 2 sata da se fil dobro stegne.
Izručiti tortu na tacnu i premazati razredjenim džemom od jagode ili kajsije.
Ukrasiti listićima badema.
Izručiti na tacnu i čarolija može da počne ….


Коментари