Potrebno
je:
450 gr
mlevenog posnog „Plazma“ keksa
2 dl soka
od kajsije
250 gr
šećera
100 gr
mlevenih i 100 gr seckanih oraha
250 gr
margarina
100 gr
otopljene crne čokolade
200 – 300
gr višanja, malina ili nekog drugog voća – po želji
Priprema:
U 2 dl
soka istopiti 250 gr šećera. Kad se istopi dodati 100 gr crne čokolade i 250 gr
margarina i lagano ga istopiti.
450 gr
„plazma“ keksa preliti ovim mlakim rastvorom, pa dodati orahe i na kraju voće.
Mlaku
smesu rasporediti na tacnu za tortu, oblikovati po želji i ukrasiti šlagom.
Ja sam
tortu ukrasila šlagom, a preko šlaga nanela tanak sloj džema od dunje, koji je
veličanstvenom ukusu torte dodao još i lepu notu i kiselkast ukus dunje.
Коментари
Постави коментар