Mafini sa višnjama


Potrebno je:

3 jaja
1 čaša šećera (od jogurta)
1 kesica vanilin šećera
1 čaša jogurta
½ šolje ulja
2 čaše od jogurta brašna (oko 200 gr)
1 prašak za pecivo
3 kašike griza
3 kašike maka

Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom u penastu masu. Dodati jogurt, ulje i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Podeliti masu na 2 jednaka dela. U jedan deo dodati 3 kašike griza, a u drugi 3 kašike mlevenog maka.
U pleh za mafine poredjati papirne korpice prethodno premazane uljem.
Kašikom puniti korpice žutom smesom do pola. Preko toga poredjati 4-5 sveže višnje iz kojih je izvadjena koščica. Preko višanja dodati fil sa makom vodeći računa da se korpice ne prepune jer kolač dosta naraste.
Peći na 180° dok ne porumeni.
Kada se ispeče, ostaviti mafine da se ohlade a zatim ih preliti sledećim filom:
2 dl kisele pavlake izmešati sa 3 kašike šećera u prahu i 1 kesicom vanilin šećera.
Ukrasiti svežom višnjom i preliti glazurom od čokolade.


Коментари