Potrebno
je:
3
jaja
1
čaša šećera (od jogurta)
1
kesica vanilin šećera
1
čaša jogurta
½
šolje ulja
2
čaše od jogurta brašna (oko 200 gr)
1
prašak za pecivo
3
kašike griza
3
kašike maka
Priprema:
Umutiti
jaja sa šećerom i vanilin šećerom u penastu masu. Dodati jogurt, ulje i na
kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Podeliti
masu na 2 jednaka dela. U jedan deo dodati 3 kašike griza, a u drugi 3 kašike
mlevenog maka.
U
pleh za mafine poredjati papirne korpice prethodno premazane uljem.
Kašikom
puniti korpice žutom smesom do pola. Preko toga poredjati 4-5 sveže višnje iz
kojih je izvadjena koščica. Preko višanja dodati fil sa makom vodeći računa da
se korpice ne prepune jer kolač dosta naraste.
Peći
na 180° dok ne porumeni.
Kada
se ispeče, ostaviti mafine da se ohlade a zatim ih preliti sledećim filom:
2
dl kisele pavlake izmešati sa 3 kašike šećera u prahu i 1 kesicom vanilin
šećera.
Ukrasiti
svežom višnjom i preliti glazurom od čokolade.
Коментари
Постави коментар