Sastojci:
Za koru:
300 gr seckanih oraha
12 belanca
12 kašika šećera
8 kašika brašna
2 kašike ulja
300 gr. seckanih oraha poređati u margarinom podmazan pleh.
Priprema:
Umutiti 12 belanca sa 12 kašika šećera, 8 kašika brašna i 2
kašike ulja.
Peći na 150º oko 25 minuta.
Pečenu koru okrenuti na tacnu, tako da orasi budu gore.
Preko oraha, dok je još vruće, premazati 200 gr euro krema.
Fil:
12 žumanca
12 kašike brašna
4 pudinga od vanile
1 1/2 l mleka
500 gr putera
100 gr čokolade
Mleko prokuvati sa 700 gr šećera. Žumanca i brašno razrediti
sa malo mleka, kao i 4 pudinga i ukuvati u vruće mleko.
U ohlađeni fil umutiti 500 gr putera. Fil podeliti na 2
dela. Jedan deo ostaje žut, a u drugi dodati 100 gr otopljene crne čokolade.
Preko euro krema premazati žuti fil. Preko ovog krema
naređati 300 gr „Plazma“ keksa natopljenog u mleko.
Preko keksa premazati braon fil. Na kraju, tortu nafilovati
i ukrasiti šlagom po želji.
Prijatno!!! Uživajte!
Коментари
Постави коментар