Potrebni sastojci:
4 kesice šlaga (160 gr ) … može i slatka pavlaka
5 jaja
5 vanilin šećera
2 kisele pavlake od 2 dl
6 + 5 kašika šećera
Priprema:
Umutiti šlag sa 6 kašika šećera i 2 šoljice mleka. Dodati
vanillin šećer i pavlaku. Dobro umutiti i staviti u frižider. Umutiti 5 celih
jaja sa 5 kašika šećera. Na mlakoj ploči mutiti dok se šećer ne otopi.
Ohladiti pa sjediniti oba krema.
Dodati aromu ili voće po želji:
Podeliti masu na četiri dela: u prvi deo dodati 100 gr
otopljene čokolade “Najlepe želje” sa lešnikom, u drugi izmiksirane jagode (oko
200 gr) ili maline, u treći mleveni “Plazma” keks i četvrti ostaje od vanile.
Svaki deo polako izručiti u odgovarajuće posude, može
zajedno u istu posudu, a može i posebno. Staviti u zamrzivač.
Pre služenja pospite rendanom ili topljenom čokoladom,
seckanim lešnicima, celim voćem ili preliti voćnim prelivom… sve po
želji, volji i ukusu!



Коментари
Постави коментар