DOMAĆI SLADOLED

Prirodan, zdrav, brzo se priprema i jako je izdašan…


Potrebni sastojci:
4 kesice šlaga (160 gr ) … može i slatka pavlaka
5 jaja
5 vanilin šećera
2 kisele pavlake od 2 dl
6 + 5 kašika šećera
Priprema:
Umutiti šlag sa 6 kašika šećera i 2 šoljice mleka. Dodati vanillin šećer i pavlaku. Dobro umutiti i staviti u frižider. Umutiti 5 celih jaja  sa 5 kašika šećera. Na mlakoj ploči mutiti dok se šećer ne otopi. Ohladiti pa sjediniti oba krema.
Dodati aromu ili voće po želji:
Podeliti masu na četiri dela: u prvi deo dodati 100 gr otopljene čokolade “Najlepe želje” sa lešnikom, u drugi izmiksirane jagode (oko 200 gr) ili maline, u treći mleveni “Plazma” keks i četvrti ostaje od vanile.
Svaki deo polako izručiti  u odgovarajuće posude, može zajedno u istu posudu, a može i posebno. Staviti u zamrzivač.
Pre služenja pospite  rendanom ili topljenom čokoladom, seckanim lešnicima, celim voćem ili preliti voćnim prelivom…  sve po želji, volji i ukusu!


Коментари