TORTA PRINCEZE ANE


Osnovna mera:
Tri kore od po 5 belanca, 2 žumanca, 5 kašike šećera, 10 kašika mlevenih prepečenih oraha i 2 kašike brašna
Umutiti jaja i šećer mikserom u penastu masu. 
Dodati lagano i postepeno 10 kašika mlevenih pečenih oraha i 2 kašike brašna.
Ako želite ovakvu okruglu tortu peći posebno svaku koru. 
Za četvrtastu tortu mogu se peći dve kore u velikom plehu od šporeta pa je podeliti po želji. 
Meru uskladiti po veličini pleha.

Fil:
Mutiti na mlakoj ploči preostalih 9 žumanaca sa 10 kašika šećera kratko, samo radi termičke obrade oko 10tak minuta. Dodati 2 kašike brašna i 300 gr otopljene čokolade za kuvanje.
Kada se fil ohladi dodati 375 gr umućenog putera, 150 gr mlevenih pečenih oraha ili lešnika.
Ako su kore debele mogu se preseći na pola pa filovati.
Ukrasiti tortu umućenim šlagom i ukrasima po želji.




Коментари