Potrebno je:
3 kg jagoda
1.5 litar vode
5 kesica limuntusa (50 gr)
Šećer – koliko litara tečnosti toliko kilograma šećera
Priprema:
Jagode očistiti i dobro oprati.
Naliti jagode sa 1.5 litrom vode i izmiksirati u blenderu.
Tako iscedjen sok procediti kroz cediljku koja će zadržati semenke i krupnije delove voća.
Naliti jagode sa 1.5 litrom vode i izmiksirati u blenderu.
Tako iscedjen sok procediti kroz cediljku koja će zadržati semenke i krupnije delove voća.
Izmeriti količinu dobijenog soka pa dodati šećer i limuntus.
Na litar soka dodati oko 1 kg šećera i 10 gr limuntusa.
Dobije se gusti sirup koji se
pre služenja razredjuje vodom po želji.
Sok može da se prokuva i da se vruć sipa u staklene flaše, a
može i bez kuvanja.
Može se sipati u plastične flaše i držati u
zamrzivaču.
U svakom slučaju sok je bez konzervansa.
Sa dosta leda, prava je poslastica i
vitaminska bomba.
Prijatno!
Prijatno!
Коментари
Постави коментар