Korica:
300 gr Plazma keksa
1 čaša (2 dl) soka od narandže, vode ili mleka
125 gr putera
Beli fil:
250 gr Maskarpone sira (može i pavlaka ili krem sir Meggle
1 vanilin šećer
4 kašike vode za želatin
1 želatin (10 gr.)
500 ml slatke (biljne) pavlake (Meggle)
200 gr šećera u prahu (po ukusu)
Voćni fil:
500 gr. crvenog voća (maline, kupine, jagode)
100 ml vode ili soka od voća
8 kašika soka od višanja za crveni želatin
2 kesice crvenog želatina (od 10 gr.)
150 gr šećera
Korica:
Sok, šećer i puter prokuvati i u malo prohladjeno dodati
300 gr mlevene Plazme.
Smesu utapkati prstima na tacnu koju ste stavili u okrugli
kalup (prečnika 26 cm) koji ima mehanizam za otvaranje.
Beli fil:
Umutiti slatku pavlaku, dodati 250 gr Maskarpone sira,
vanilin šećer i šećer u prahu.
Želatin ostavite da nabubri sa 4 kašike vode 10 min. a
zatim ga zagrejte tek toliko da se istopi (nikako da provri). Pomešati ga sa
belim filom i još jednom sve dobro izmiksati. Beli fil utisnite u kalup preko
Plazme. Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada
skinete kalup.
Voće kuvati sa sokom i šećerom oko 10 min, do vrenja.
Želatin takođe ostaviti da nabubri sa 8 kašika soka od višnje 10 min.
Istopiti ga zagrevanjem (ponovo nikako da provri) i dodati u voće koje ste skinuli
sa vatre. Ostaviti da se ohladi.
Kada se crveni fil ohladio, rasporedite ga lagano preko
belog fila.
Коментари
Постави коментар