PIJANO VOĆE U RUMU

Napravite osvežavajući alkoholni napitak i sačuvajte ukus sezonskog voća za hladne zimske večeri.
Prvo voće je stiglo, vreme je da se krene sa pripremom likera od sezonskog voća.
Za ovaj savršeni alkohoni voćni liker je potrebno:
Velika staklena posuda sa poklopcem ili velika tegla od 3  litra.
Sveže, zdravo, očišćeno i oprano voće, kako koje stiže - po 100 gr
jagode, šumske i pitome,
trešnje, 
ribizle, borovnice, maline, kupine, seckane jabuke, kruške, groždje ...
po 100 gr šećera na 100 gr voća
po 100 ml ruma na 100 gr voća
Priprema:
U opranu i osušenu posudu na dno poredjati prvo sezonsko bobičasto voće – 100 gr  sitnih jagoda. Preko jagoda posuti 100 gr šećera i zaliti sa 100 ml ruma.
Umesto ruma može i neka jača rakija prepečenica, votka, vinjak, konjak …
Teglu zatvoriti poklopcem i odložiti u špajz, dok ne stigne drugo voće.
Tako redom, kako koje voce stigne - 100gr voca, 100 gr secera, 100 ml ruma. 
Bitno je samo da nije na suncu i da nije pretoplo.


Коментари