Potrebno je:
Za testo:
1 kg brašna
kocka kvasca
1 kašičica šećera
250 gr maslaca
200 ml kiselog mleka ili kisele pavlake
1 jaje
300 ml mleka
1 kašika soli
Potrebno je za fil:
200 gr kečapa
300 gr šunke
100 gr tvrdjeg sira ili kačkavalja
origano po želji
Priprema fila:
Izrendati šunku i kačkavalj, dodati kečap i origano i sve
izmešati.
Napomena: Fil se može pripremiti po želji
sir-jaja, uprženo mleveno meso i sl.
Priprema testa:
Kvasac izmrviti, potopiti u mlako mleko sa kašičicom šećera
i kašikom brašna, promešati i ostaviti 10 tak minuta da se kvasac digne.
Od ostalih sastojaka zamesiti testo i podeliti u dva dela.
Svaki deo razviti u pravougaonik debljine 0,4 cm.
Tako razvijeno testo premazati do pola jednom polovinom
fila. Drugu polovinu testa prebaciti preko fila i spojiti krajeve.
Oklagijom još malo pritisnuti testo da fil prione. Nožićem
za testo seći štapiće širine 2 cm.
Dužina može da ostane ili se preseče na pola.
Svaki štapić uviti u spiralu i redjati na pleh obložen
papirom za pečenje.
Ostaviti u plehu da malo naraste, premazati jajetom, posuti
kimom i staviti da se peče na 200° C – 20 tak minuta dok ne porumeni.
Služiti vruće ili hladno, svakako je lepo za svaku priliku.
Коментари
Постави коментар