MOSKVA ŠNIT


Potrebno je za koru:

15 belanaca
22 kašike šećera9 kašika mlevenih prepečenih oraha15 kašika mlevenih badema (panirani i prženi)8 kašika mlevenog keksa3 kašike brašna

Priprema:

Potrebno je napraviti 3 kore.Umutiti belanca sa šećerom, dodati mlevene orahe i pržene bademe (ili samo orasi u istoj meri), brašno i mleveni keks.Sve se dobro sjedini i peče u velikom plehu od šporeta ili pojedinačno tri kore. Pleh obložiti papirom za pečenje.Peče se u zagrejanoj rerni na 200° C oko 15 min.

Krem:

15 žumanaca17 kašika šećera2 kašike brašna1,5 šoljica mleka250 gr maslaca250 ml slatke pavlake3 kesice vanillin šećera Umutiti žumanca sa šećerom i vanillin šećerom, dodati mleko i brašno pa kuvati na pari dok se smesa ne zgusne.Ostaviti da se ohladi pa u smesu umutiti maslac i dodati umućenu slatku pavlaku.

 Nadev od voća

500 gr višanja bez koštica (jagode ili maline)100 gr badema (panirani i prženi) ili prepečeni usitnjeni orasi ili lešnici …1 konzerva ananasa

Filovanje:
Prva kora, deo od krema, ocedjene višnje (jagode ili maline) mleveni bademi (ili orasi) tanak sloj krema, druga kora, deo krema, na kockice iseckan ananas, mleveni orasi ili bademi, tanak sloj krema, treća kora, deo krema, pomešane višnje i ananasiI iseckani bademi. Na kraju krem.
Tortu premazati sa umućenom slatkom pavlakom, ukrasiti seckanim prženim bademom ili orasima.
Ostaviti tortu nekoliko sati u frižideru da se dobro stegne.
Za ukrašavanje

100 grama badema (panirani i prženi) prepečeni orasi ili lešnici

500 ml slatke pavlake ili šlag


Коментари