Umutiti 2 rolata od po:
4
jaja, 4 kašike šećera i 4 kašike brašna.
Peći
u četvrtastom plehu na pek papiru. Pečene kore, još vruće uviti u rolat zajedno sa papirom
za pečenje.
Kad se ohlade, skinuti papir i filovati ih džemom od kajsije i
čvrsto uviti rolate.
Fil:
Skuvati krem od ½ l mleka,
5 žumanca
10 kašike šećera
6 kašika brašna
Žumanca umutiti sa 5 kašike šećera, dodati
malo mleka i 6 kašika brašna.
Sve lepo umutiti da se ne stvore grudvice od
brašna.
Mleko prokuvati sa 5 – 7 kaš. šećera i 2
kesice vanilin šećera. Postepeno dodati žumanca i mešati na tihoj vatri dok se
ne dobije gusta masa.
U hladan fil, mikserom umutiti 250 gr putera.
4 banane iseći na tanke kolutiće.
Rolate iseckati na tanke parčiće tako da se od njih formiraju 3 reda (tri kore)
… 3 reda rolata, 2 reda banana i 3 reda fila.
Prvi deo rolata poredjati u krug
i formirati prvu koru.
Fil podeliti na tri dela.
Preko rolata naneti fil pa
poredjati kolutove banana, zatim drugi red rolata, fil, banane … tako i treći
red rolata, banane i preko cele torte naneti žuti fil.
Preko cele torte umutiti šne od 4 belanca.
15 kašika šećera ušpinovati (kuvati) sa 1
dl vode sve dok se ne pojave krupni mehuri i dok se ne dobije gustina meda,
vodeći računa da šećer ne pregori.
Umutiti 4 belanca i u to dodavati istopljeni
šećer u tankom mlazu uz neprestano mućenje mikserom. Mutiti i dalje dok se malo
ne prohladi.
Filovati tortu i ukrasiti po želji.
Umesto fila od belanaca, može i
šlag ili fil po želji.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар