Sastojci za koru:
300 gr mlevenog "Plazma" keksa
200 gr mlevenih oraha
100 gr šećera u prahu
100 gr putera
2 dl soka od narandže
Satojci za žuti fil:
1/2 l mleka
200 gr šećera
3 cela jaja
2 pudinga od vanile
3 kesice vanilin šećera
200 gr putera
Sastojci za voćni fil (od malina)
1/2 kg voća (maline, jagode, višnje)
300 gr šećera
400 ml vode
2 pudinga od jagode
Potrebno je još 2 kutije Jafa keksa sa ukusom narandže (maline ili višnje)
Slatka pavlaka i šlag za ukrašavanje
Priprema
Najpre skuvati fil
U 400 ml vode dodati 300 gr šećera i malo prokuvati. Dodati 1/2 kg malina i još malo prokuvati a zatim u to zakuvati 2 pudinga od jagode, prethodno razredjeno sa malo vode.
Mešati dok se ne ukuva i zgusne (10 tak minuta).
Ostaviti da se dobro ohladi.
Žuti vanila fil:
U 1/2 l mleka dodati 200 gr šećera i 3 kesice vanilin šećera.
Posebno umutiti 3 cela jaja sa 3 kašike šećera, dodati šoljicu hladnog mleka i u to umešati 2 pudinga od jagode.
Kad mleko provri umešati postepeno puding i na tihoj vatri mešati dok se ne zgusne.
Skuvani fil ostaviti da se ohladi pa u to dodati 200 gr putera i mikserom dobro umutiti.
Dok se filovi hlade, pripremiti koru.
Sve sastojke za koru staviti u činiju i sastaviti ih dok se fino ne sjedine. Sok postepeno dodavati.
Slaganje torte
Коментари
Постави коментар