Sastojci:
Za testo:
½ l mleka
5 gr kvasca
kašika šećera
3 jaja (samo žumanca)
kašičica soli
pola šoljice ulja
Priprema:
Od gore navedenih sastojaka zamesiti testo (otprilike 1 kg
brašna)
Testo podeliti na 3 dela. Svaki deo rastanjiti i premazati (narendati)
margarinom
Delove stavljati jedan na drugi. Zadnji deo se ne premazuje.
Sva tri spojena dela zajedno rastanjiti i premazati ostatkom
margarina (ukupno 250 gr margarina)
Presaviti rastanjeno testo sa sve četiri strane. Manjom
čašom ili modlom vaditi pogačice.
Na pola pogačica na sredini napraviti rupu pomoću manje
modle ili čašice.
Deo pogačice bez rupe premazati belancetom pa preko nje
staviti onu pogačicu sa rupom na sredini.
Udubljenje na pogačici puniti sledećim filom:
300 gr sira izmešati sa 1 jajetom.
Fil kašičicom stavljati u rupu. Nafilovane pogačice
premazati celim jajetom i posuti susamom (makom, kimom, po želji).
Peći u zagrejanoj rerni na 180° C dok ne porumene.
Коментари
Постави коментар