Za pripremu soka je potrebno:
Cvet bagrema
Tegla zapremine 4 litra
500 gr šećera po litru iscedjenog soka
2 kesice (20 gr) limuntusa ili sok od limuna
Voda
Priprema:
Cvet bagrema otkinuti od peteljki i redjati u teglu dok se ne napuni.
Prokuvati vodu (oko 3 litra), ostaviti da se ohladi, dodati 2 kesice limuntusa i preliti cvetove bagrema u tegli.
Poklopiti teglu i ostaviti da odstoji 24 sata.
Procediti sok kroz gustu cediljku.
Dodati 1,5 kg šećera i još limuntusa po želji. Mešati dok se šećer ne otopi.
Sipati u staklene flaše pa odložiti u frižider. Ako želite da ostane za zimu, sipati u plastične flaše i staviti u zamrzivač.
Služiti sa vodom, po ukusu, koliko volite razredjeno. Može kisela voda ili obična. Dodati kockice leda i limun izrezan na kolutiće.
Uživajte u savršenom, opojnom mirisu bagrema!
Коментари
Постави коментар