Ambasador torta
Potrebno je:
Za testo:
6 jaja
6 kašika šećera
12 kašika mlevenih oraha
2 štangle čokolade
2 kašike brašna
Za fil:
1/2 litra mleka
4 kašike brašna
250 gr putera
250 gr prah šećera
1 kesica vanilin šećera
kivi ( ili drugo voće, banane, mandarine, mešavina voća ili suvo voće)
Priprema:
Kora: Umutiti čvrst sneg od belanaca, postepeno umešati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrst sneg. Dodati žumanca, orahe, čokoladu i brašno.
Masu izručiti u veliki pleh obloćen pekpapirom.
Peći na temperaturi od 180⁰C
Pečenu koru izvaditi sa papirom i uviti u rolat dok se pripremi fil.
Pečenu koru izvaditi sa papirom i uviti u rolat dok se pripremi fil.
Fil: Odvojiti od 1/2 l mleka pola šolje i u to umešati 4 kašike brašna da se ne naprave grudvice. Ostatak mleka sa šećerom i vanilin šećerom staviti da provri. Smanjiti temperaturu i postepeno dodati mleko sa brašnom uz neprestalno mešanje mutilicom dok se ne zgusne.
Ohladiti fil i u to umutiti mikserom 250 gr putera. Mutiti masu dok ne postane penasta.
Ovim filom premazati rolat i manji deo ostaviti za gornji fil.
Uz ivice rolata poredjati kivi i pažljivo uviti u rolat.
Preostalim filom premazati tortu spolja i ukrasiti po želji.
Ohladiti fil i u to umutiti mikserom 250 gr putera. Mutiti masu dok ne postane penasta.
Ovim filom premazati rolat i manji deo ostaviti za gornji fil.
Uz ivice rolata poredjati kivi i pažljivo uviti u rolat.
Preostalim filom premazati tortu spolja i ukrasiti po želji.
Коментари
Постави коментар