Potrebno je:
- 450 gr. brašna
- 200 gr. margarina
- 150 gr šećera
- 2 žumanca
- 1 prašak za pecivo
- 4 kašike kisele pavlake
- ½ l mleka
- 70 gr griza
- 400 gr šećera
- 4 žumanca
- 250 gr mlevenog maka
- 6 belanaca
- 2 kesice vanilin šećer
Umesiti testo od gore navedenih sastojaka pa ga ostaviti da odstoji 1 sat.
Fil:
Skuvati griz sa mlekom, dodati mak, sneg od belanaca i 4 žumanca. Testo podeliti na 2 dela. Razviti prvu koru, namotati na oklagiju i prostrti na pouljan i brašnom posut pleh ili na pekpapir.
Preko kore rasporediti fil, koji je malo ređi. Preko fila pažljivo položiti drugu tanku koru.
Peče se na 200º oko 30 min. Još topao kolač premazati belom glazurom:
Dobro umutiti 1 belance sa 100 gr šećera u prahu, pa kad se ohladi i osuši na vrućoj kori, ukrasiti linijama od istopljene čokolade. Seći na kocke.
Po meni najlepši kolač! Prijatno!
Peče se na 200º oko 30 min. Još topao kolač premazati belom glazurom:
Dobro umutiti 1 belance sa 100 gr šećera u prahu, pa kad se ohladi i osuši na vrućoj kori, ukrasiti linijama od istopljene čokolade. Seći na kocke.
Коментари
Постави коментар