Potrebno je:
1/2 kg tankih “Bin” ili sličnih hrskavih kora koje se lako
seku dok su sveže
500 - 600 gr oraha pokvasiti vodom ili limunovim sokom da se
dobije kompaktna masa.
Koru presaviti na pola i uz ivicu ređati tanak sloj oraha.
Uviti čvrsto koru u rolnicu i ređati /sabijati/ u pleh.
Kad se pleh napuni, oštrim nožem uz pomoć lenjira seći
na 5 cm dužine.
Preliv:
100 gr
margarina i 50 gr ulja staviti da provri.
Vrelim prelivom preliti isečene ivice i na kraju celu
površinu rolnica.
Peče se dok ne porumeni.
Pečeno, vruće preliti mlakim sirupom.
Sirup:
500 ml vode,
1/2 kg šećera,
limun tanko isečen na listiće i
vanilin šećer
sve se to prokuva 10-tak minuta.
Posno
ОдговориИзбриши